Workshops

Regelmatig geef ik workshops bij organisaties, verenigingen of tijdens congressen of andere vakbijeenkomsten. Workshops kunnen variëren van drie kwartier tot een hele dag. Het kan een interactieve lezing zijn, waarbij ik food-for-thought geef en in gesprek ga met het publiek, of een combinatie van inhoud en zelf aan de slag.

Verandercommunicatie

Regelmatig geef ik workshops en trainingen over verandercommunicatie. Meestal aan collega’s uit het communicatievak, maar ook aan managers en HR professionals. Ik ben dit gaan doen in de tijd dat ik werkte voor hoogleraar Management van Verandering prof. Dr. P.A. E van de Bunt aan de VU. In 2011, toen ik inmiddels 6 jaar bij de Maatschap voor Communicatie werkte in Utrecht, heb ik opgeschreven wat ik in de workshops vertelde in het boek ‘Regel jij het draagvlak’. Zie: boek

Gedragsbeïnvloeding / nudging

Nudging is hot. Ontwikkelingen in de sociale psychologie en neurologie geven nieuwe inzichten om gedrag te beïnvloeden, die ook bij communicatievraagstukken nuttig kunnen zijn. In een workshop leg ik in kort bestek uit wat nudging is, hoe het werkt, geef ik voorbeelden van hoe dit interessant is voor communicatieadviseurs en medewerkers. Bovendien behandel ik diverse methodes waarmee je als communicatieadviseur zou kunnen werken. Zo mogelijk gaan de deelnemers ook zelf aan de slag, met behulp van eigen cases en de kaarten van het Behavioural Insights Team. Inspiratie gegarandeerd.

Verandercommunicatie-trends

Zonder enige onderzoek of pretentie dat dit dé verandercommunicatietrends zijn, behandel ik in drie kwartier de belangrijkste trends die ik zie in mijn werk als verandercommunicatieadviseur. De VUCA omgeving (Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguous) waarin we leven, maakt dat de manier van veranderen wijzigt en dus ook de manier van communiceren bij veranderingen.